Yasho
AUM-padma

Gronden in jezelf

Aarden … gronden in jezelf … leven is groeien …

Gronden in jezelfVerstillen in beweging … verstillen om te zien wat er in ons beweegt, en bewegen om tot verstilling te komen.

Aarding en de Wortelchakra zorgen voor de fundering van ons lichaam.
Het contact met ons lichaam kwijtraken betekent spiritueel dakloos zijn.

Als de levenskracht via het stuitcentrum volop functioneert, heeft de persoon een sterke levenswil. Stroomt deze energie in het HARA gebied door en ook krachtig door de benen, dan komt daarin heldere en fysieke kracht tot uitdrukking. Het stuitbeenchakra werkt als een energiepomp die de energiestroom omhoog helpt stuwen via de ruggengraat.

Gronden in jezelfElement Aarde … aarden en geaard zijn in het lichaam; de mate waarin je je kunt verbinden met de omgeving; de mate waarin je kunt ontvangen en uitreiken; grenzen aangeven; bescherming.

Opbouw van de workshop.
De workshop heeft een aantal vaste onderdelen die iedere lesdag terugkomen, en die zich richten op verkennen – uitreiken naar - herkennen - invoelen - verdiepen van de processen gelieerd aan aarden & geaard zijn – herkennen & verkennen van aardekracht & levensritmen.

Concrete oefeningen, technieken en meditaties die je ondersteunen bij deze thema’s. De (lichaams-)oefeningen richten zich op het fysieke en het energetische aspect; zelfonderzoek & reflectie is gericht op het psychosociale aspect; meditatie & visualisatie richten zich op het spirituele aspect.

Gronden in jezelfDe krachtige natuur op en rond la Ferme du Bois-le-Comte is wezenlijk onderdeel van het programma.

We doen dagelijks oefeningen die uitnodigen om je te verbinden in & met de natuur, in het bos voelen we het element aarde.

Een verkennende binding met Moeder Aarde helpt je in vertragen, verstillen, rust en kalmte vinden