Yasho
AUM-padma

Jaartraining Chakra Healing

Vitaliseer je levensenergie
kundaliniDe inzet is om de lichaamswijsheid - " natuurlijke impuls " van het lichaam te gaan herkennen en te stimuleren…

Als de Kundalini vrij kan stromen is zij voelbaar als een zachte pulserende stroom; het is de genezende kracht in onszelf.
Eigenlijk is het een " verborgen kracht ", hij is altijd aanwezig, onze oerkracht, ook al zijn we ons daar vaak niet van bewust.
 

kundaliniWe zijn opgebouwd uit meerdere opeenvolgende lagen van energie en bewustzijn, innerlijk voelen we dat vaak ook wel. De lichaamsenergie is de verbindende factor tussen lichaam & geest.

Door gerichte oefeningen kan je het energiesysteem aanzetten tot verzachten – lostrillen – loslaten - afvoeren van vervuilde energieën – vermoeidheid – stress. Hierdoor gaat het lichaam ontspannen en komt er meer " aarding " , het lichaam wordt tegelijk zachter & steviger.

Als het lichaam ontspanning ervaart … komt er ruimte voor healing… het lichaam reageert zoals het dat van nature doet … De Kundalini kan nu zijn essentiële werk doen. Ook in deze fase kunnen we stimuleren & ondersteunen door Asana's ( houdingen), Mudra's ( gebaren) in combinatie met Mantra's ( woord / klank) , Pranayama ( ademen).

Bij het " ontwaken " van de Kundalini-kracht, gaat deze opwaarts stromen, ook hier zijn Mantra's, Pranayama, Meditatie - & visualisatietechnieken ondersteunend.

Bij de opstijgende Kundalini wordt zijn energie in elke chakra in die trilling omgezet welke met de taak van de chakra overeenstemt.

De energie van de Chakra's wordt daardoor vernieuwd en dat merk je direct aan je energieniveau. Door de betere doorstroming van de Chakra's worden deze geactiveerd.
Je merkt dat doordat er informatie bij je naar boven komt die je laat zien waar & welke extra zorg nodig is om vitaler te kunnen functioneren met meer helderheid en creativiteit … Je kunt dan het gevoel hebben ; "O ja, dat wist ik al lang !" … er is contact met je innerlijke wijsheid.
Als je er eenmaal toegang toe hebt, voelt het heel vertrouwd.